X
تبلیغات
آشپزی هنر عشق است - مــرغ شکم پر..

مــرغ شکم پر..

شنبه دوازدهم آذر 1390

مواد لازم برای تهیه مرغ درسته :

مرغ درسته و پاک نشده ...حدود دو کیلو ( بستگی به تعداد افراد داره که من برای مهمانی از این مقدار استفاده کردم ..)

پیاز ......یک عدد

کرفس ...یک شاخه

هویج ...۲ عدد

برگ بو ...مقداری

سیر ....بک حبه

 زرده تخم مرغ ....یک عدد

زعفران ......مقداری در آبجوش حل شده باشه ..

نصف عدد فلفل دلمه ای ...

روعن زیتون ...به میزان لازم ...

نمک و فلفل ..به میزان نیاز ..

اول نکته مرغ رو بگم :

مرغ را بهتر است یک  روز قبل تمیز کرده و مقداری نمک داخل شکم و روز بدن آن بمالید ...قبل از پخت آنرا بشویید و در ابتدای پخت کمی نمک اضافه کنید ..بدین ترتیب گوشت مرغ خوشمزه و ترد میشود..

 

طرز تهبه :

وقتی اون نکته رو انجام دادیم ... و مرغ درسته رو کاملا داخل شکمش رو تمیز کردیم ...

 

به روعن زیتون آغشته اش میکنیم ...طوری که هم به روی پوست می مالیم و هم زیر پوست رو کامل آغشته میکنیم فقط نباید پوست کنده بشه باید کاملا روی مرغ باشه کمی با دست بلندش میکنیم به این صورت ..

 

 

بعد تمام سبزیجاتی رو که نام بردیم رو بصورت نگینی خرد میکنیم و سعی میکنیم همگی داخل شکم مرغ  جا داده بشه کاملا باید پر باشه

بعد دست و پای مرغ رو با نخ مخصوص غذا میبندیم به این شکل :

 

 

بعد از این مرحله پخت مرحله اول شروع میشه ...سعی میکنیم قابلمه ای انتخاب  کنیم  که ایم مرغ درسته ما درونش آزادنه قرار بگیره و برای در آوردنش به دردسر نیافتین ...

حدود یک ساعت با حرارت ملایم میگذاریم میپزه البته با نصف لیوان آب ..چون هم درونش روغن داره و هم حاوی سبزیجات هست ..

البته یکساعت رو من حدودی گفتم شاید کمتر زمان ببره چاره ش هم اینه که  باید زود به زود به مرغ سر بزنید ..باید مرغمون نیم پز بشه .. چون پخت اصلی توی فر اتفاق خواهد افتاد ..

بعد از درون قابلمه که بیرونش اوردیم داخل سینی فر قرارش میدیم ..

زرده تخم مرغ و زغفرون رو با هم میزنیم و به وسیله قلم مو یا هر وسیله دیگه ای که راحتین روی مرغ میدین ...این کار برای اینه که هم مرغ طعم خوش زعفران بیره و هم خوشزنگ بشه

فر مون رو هم که از قبل روشن کردیم و تنور گرمه ..من دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد رو پیشنهاد میکنم این بار واقعا یکساعت زمان میخواهیم باز بسته به نوع فر و حجم مرغ این زمان نوسان داره ...برای اطمینان از پخت مرغ به خلال دوندون یا چنگالی رو به بدنه مرغ فرو میکنیم و اگر هنوز سفتی داشت مفلوم میشه کمی زمان نیاز داره تا کامل بپزه ...

 

برای مرحله آخر که میخواهیم روی مرغ طلای بشه گریل رو روشن میکنیم و میگذاریم یه ۱۰ دقیقه ای روشن بمونه ..باز به مرغمون سر میزنیم که بالاش شکل ته دیگ نشه ..

و من همیشه برای این مرغ یه جایگاه شاهانه درست میکنم  یه سینی مستطیل شکل نقره ای پایه دار و میارم میگذارم روی میز ..بعد انواع سبزیجات پخته شده  و خام رو توش میچینم ...مثلا من اینجا از بچه ذرت ..جعفری ...کدو و هویج و لوبیای پخته شده ... فلفل دلمه ای خلال شده ...کلم بروکسل استفاده کردم و برای تزیین روش هم از گوجه گیلاسی + زیتون بی هسته استفاده کردم که با خلال دندون درون بدن مرغ فرو کردم ..راستی نخ غذا رو فراموش نکنید که با قیچی با خیال راحت  ببرید  چون مرغ شما کاملا فرم گرفته...نوش جان .. 

 

 

 

اگر سوالی داشتید بپرسید در قسمت کامنت ها جواب خواهم داد

+ ساعت 16:8 نويسنده کدبانو(راحله) |