دیگچه

چهارشنبه بیست و سوم آذر 1390

چند روز پیش ما نذری پزون داشتیم.

دیگچه و حلوا

که به همین مناسبت دستور دیگچه مشهدی رو برای

دوستان میگذارم.


برنج          یک پیمانه

شیر ( ترجیحاً پر چرب)        یک کیلو
شکر          یک و نیم تا دو پیمانه( بسته به ذائقه )
هل سائیده       یک قاشق مربا خوری پُر
گلاب سنگین        یک دوم استکان
زعفران سائیده ( در صورت تمایل)         یک قاشق چایخوری
کره         25 گرم

که چون برای نذری بود همه مواد 5 برابر شدند.
یعنی 5 6 پیمانه برنج و 30 کیلو شیر پر چرب

البته توضیحات من برای همون مقداریست که در بالا عنوان کردم.
ابتدا برنج رو با یک و نیم لیوان آب خیس میکنیم.
سپس با همون مقدار آب روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاد و کمی پخته شود.
زمانیکه برنج کمی قد کشید و نیم پز شد نیمی از شیر رو اضافه میکنیم.در این مرحله شکر رو هم اضافه میکنیم

بهتره شیر در دو مرحله به برنج اضافه بشه چون این غذا هر چه بیشتر هم بخورد بهتر است و بهتر جا می افتد.
در دو مرحله شیرو اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم تا ته نگیرد.
وقتی کمی غلیظ شد هل و گلاب و در صورت تمایل زعفران آب کرده رو اضافه میکنیم
و در آخر هم کره
و مدام هم میزنیم



وقتی غلظت مواد مثل شیر برنج و یا حتی سفت تر شد( میزان سفتی و یا شل بودن

دیگچه هم در سلائق مختلف متفاوته)

حرارت رو خیلی کم کرده و در صورت نیاز از شعله پخش کن استفاده میکنیم.

و دیگچه رو دم میکنیم



مدت 30 تا 40 دقیقه

بعد از پخت کامل دیگچه رو در ظرفی دیگر ریخته و اجازه میدهیم تا خنک شده و برای سرو آماده گردد.

بعد از دم کشیدن:



در ظرفهایی کوچکتر ریخته شد و روی تراس که سرد بود گذاشتیم تا برای سرو در روز بعد آماده باشه.


این غذا دارای ته دیگ است و بعضی افراد به ته دیگ دیکچه علاقه دارند


و اینهم آماده برای سرو






+ ساعت 17:0 نويسنده کدبانو(راحله) |