حلوا عربی

یکشنبه چهارم دی 1390

مواد لازم این حلوا رو در صورت لزوم میتونید هم نصف کنید

و هم دو و یا چند برابر.

شیر خشک: 2 لیوان

(این شیر خشک رو هم میتونید به صورت بسته بندی از داروخانه

تهیه کنید که بهتره مارک " نیدو" یا " هومانا" باشه و یا به صورت فله

و کیلویی از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید.)

آرد سفید : یک لیوان

پودر نشاسته: 1 لیوان

روغن جامد : یک دوم یا یک لیوان

مواد لازم برای تهیه شیره حلوا

آب : 2 لیوان

شکر: دو سوم لیوان

جوهر لیمو: یک قاشق چایخوری سرخالی

زعفران سائیده: یک قاشق چایخوری

پودر هل: یک قاشق چایخوری

گلاب: یک قاشق غذا خوری

روش تهیه:

در مرحله اول شیره رو آماده میکنید.

شکر را در آب حل کرده روی حرارت میگذارید.

در حال جوشیدن بقیه مواد را اضافه میکنید.

نیاز به جوشیدن زیاد نیست.

کمی که جوشید شیره را کنار میگذاریم.

فراموش نکنید زعفران سائیده شده را باید در مقداری

آب جوش حل کنید بعد به مواد اضافه کنید.

مواد خشک حلوا را با هم مخلوط میکنید.

روغن جامد را به حدی به مواد خشک اضافه میکنیم که

مواد مانند خمیر شوند.

دقت کنید روغن زیاد نباشد چون بعد از اضافه کردن شیره روغن از حلوا

جدا شده و یک لایه از روغن روی حلوا را میگیرد.

قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم بزنید.

تا مواد کم کم تغیرر رنگ بدهند.

نکته مهم در این مرحله این است که همیشه بعد از اضافه کردن شیره

به مواد رنگ حلوا تیره تر می شود.

پس برای اینکه حلوای روشن تری داشته باشید نگذارید رنگ مواد

خشک تیره شود.

ولی من چون میخواستم رنگ تیره تری داشته باشم مواد خشک رو

تا این مرحله تف دادم.

سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و شیره را اضافه کنید.

در اینجا برای اینکه بعد از اضافه کردن پودر هل پوسته هل روی شیره قرار

گرفته بود شیره رو از صافی رد کردم.

وقتی شیره رو اضافه میکنید مواظب دستهاتون باشید چون ممکنه

از مواد رو دستاتون بپاشه و موجب سوختگی بشه.

دوباره قابلمه رو روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید.

اجازه بدهید مواد دوباره به جوش بیاید.

نکته: ممکنه شیره شما به اندازه کافی غلیظ شده باشد و نیازی نباشد

که حلوای شما دوباره روی حرارت قرار بگیرد.

و به این نکته هم باید تو.جه داشته باشید که حلوا بعد از سرد شدن

سفت تر خواهد شد.

میزان غلظت حلوا قبل از سرد شدن به این اندازه باشه بهتره

بعد از پخت اجازه بدید تا حلوا سرد شده و سپس در ظرف مناسب سرو

ریخته و تزئین کنید.

من برای این حلوا از دو تزئین استفاده کردم.

ابتدا از این کاغذهای کوچک که برای شکلات استفاده میشه

استفاده کردم.

به این ترتیب که اول شکلات رو گذاشتم داخل مایکروفر تا کاملا ذوب بشه.

بعد با استفاده از قلم مو همه جای این کاغذها رو به شکلات آغشته کردم.

و کاغذها رو در یخچال گذاشتم.

بعد از دقایقی کوتاه از یخچال خارج کرده و دوباره با قلم مو شکلات به اطراف

کاغذ مالیدم و باز در یخچال گذاشتم.

این کار رو 3 مرتبه انجام دادم تا شکلات با ضخامتی 2 میلیمتری کف و اطراف

کاغذها رو بپوشونه تا هنگان کندن کاغذها شکلات ها نشکنند.

بعد از مرحله آخر که کاغذها رو از یخچال خارج کردم خیلی راحت و البته

با احتیاط کاغذها رو از شکلات جدا کردم.

البته ناگفته نمونه که تلفاتی هم داشتم و تعدادی از این پیاله های شکلاتی

شکستن و خوش به حال بچه ها شد!

بعد برای تزئین این پیاله های کوچولو سر اونها رو به شیره آغشته کردم

و بعد به پودر پسته آغشته کردم.

و تعدادی رو هم با پودر نارگیل تزئین کردم

و بعد مقداری از حلوا برداشتم و کف دستم که صد البته کاملاً شسته

بودمشون گرد کردم و در این پیاله های خوشگل کوچولو گذاشتم.



و با بادام پرک شده و پودر پسته تزئین نهایی رو انجام داد.



و مدل دیگه تزئین هم به این صورت بود که از نان بستنی استفاده کردم.

نانها رو با استفاده از قالب کیک یزدی قالب زدم.



و باز کمی از حلوا برداشتم و این دفعه به شکل کوفته های قلقلی کوچولو

درآوردم و برای هر تکه نان بستنی از 3 حلوا قلقلی استفاده کردم.


و این حلواهای خوشگل و خوشمزه در نوبت خوردن هستن!

به یه بار امتحان کردم می ارزه.

امتحان کنین.....نوش جون!

+ ساعت 13:0 نويسنده کدبانو(راحله) |